Information

Den här veckan har vi avslutat våra bostadsbyggen och ska redovisa dem på måndag. Kreativiteten har varit väldigt stor under arbetets gång.
På SO:n har klassen börjat arbeta om Islam.
På matematiken arbetar vi med mätningen och enhetsomvandling av längd- vikt- och volymmått.

I onsdags började vi med ett läsprojekt inför vårt författarbesök. Det är författaren Thomas Halling som kommer hit den 20 maj. Eleverna ska läsa minst 15 minuter, i en av hans böcker, varje dag. De har fått ett papper där de fyller sin läsning.
Vi läser även i skolan, så det är viktigt att boken är i skolväskan.

På tisdag och onsdag nästa vecka (16-17 april) är jag på mässa i Stockholm. Klassen har vikarie.

På fredag den 19 april har vi utedag. Vi ska göra en tidsresa och resa tillbaka till 1700-talet då Carl von Linné levde. Eleverna har fått ett namn ifrån den tiden och ett gårdsnamn som de tillhör. Dagen kommer att tillbringas i Råshult. Det är väldigt viktigt med kläder efter väder, framför allt så att ingen fryser. Tänk även på att ha oömma kläder och bra skor.
Vi är ute hela dagen oavsett väder.
Vi samlas i klassrummet kl. 8 för att lägga in mobilerna i mobilskåpet. Därefter åker vi buss till Råshult. Bussen åker tillbaka 13.30.
I Råshult kommer eleverna få prova olika aktiviteter som var typiska på 1700-talet t ex vedhantering, matlagning över eld, bakning och kärna smör.
Alla får ett äpple att äta när vi kommer dit.
OBS: Ingen fika ska tas med.

Trevlig helg!
Hälsningar
Linda

Det här inlägget postades i Information. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *